Wow: Macodes petola!

Frakt & Köpvillkor

Plantornas storlek

Orkidéplantorna kan vara olika stora. Vi märker dom med följande ord:

  • Blom/knopp, på plantan finns en stängel med knopp eller blommor
  • Blom-mogen, plantan kan blomma inom 12 månader
  • Ungplanta, det tar minst 12 månader innan plantan blommar

Bekräftelse och Betalning

När du handlat skickar vi dig en bekräftelse på din beställning. Du betalar via Klarna och även Klarna skickar dig mail om beställningen.

Leverans

Vi levererar normalt inom 10-14 dagar. Om problem uppstår kontaktar vi dig.

Frakt

Vi anlitar DHL som vår transportör. Paket levereras till en av deras ”service points” som ofta är en butik eller kiosk. Sök efter din närmaste service point.

  • Maxfrakt för paket i Sverige är 89:- inklusive emballage. Fraktkostnaden visas innan du godkänner ditt köp.
  • Transporttiden är 2-4 dagar beroende på var du bor i Sverige.

Orkidénäring och Waterjewel har annan fraktkostnad. Dessa paket skickas via Posten och lämnas i din brevlåda som vanlig post:

  • Waterjewel kostar 55:-.
  • Orkidénäring kostar 1-3 påsar 55:-, fler än 3 påsar 89:-.

Lämna gärna ditt mobilnummer så får du ett sms när paketet anlänt till ditt utlämningsställe.

Reklamationer

Om ditt paket är skadat skall du anmärka på det direkt till ditt ombud. Dom skall göra en anteckning på fraktsedeln om detta. Detta skall alltså ske direkt när du hämtar ut ditt paket. Ta sedan kontakt med oss, helst via mail så det finns på pränt vad som hänt.

Kontakta oss alltid före du returnerar varor. Levande växter finns det enligt lag ingen ångerrätt för. Vi vill dock att du alltid ska vara nöjd med ditt köp, så kontakta oss om du har frågor eller synpunkter.

Enligt lag har du rätt att returnera våra torrvaror i 14 dagar efter det att du mottagit leveransen. Hos oss kan du dock ångra ditt köp av torrvaror (ej levande växter) så länge som du kontaktar oss inom en månad. Du måste skicka oss varorna inom 14 deagar efter det att du berättat för oss att du vill returnera varorna. Du är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. Vid eventuell retur får du betala frakten och som sagt var så gäller returrätten ej för levande växter.

Returer skall skickas till Orchidéhuset, Jakobsbergsgatan 31, 724 61 Västerås, Sverige.

Om du förhandsbetalt dina varor återbetalar vi hela summan du betalt (dock bara leveranskostnad för standardfrakt, ej eventuell extrakostnad du valt för snabbare leverans) inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur eller det datum du skickar oss bevis på att du returnerat varorna. Återbetalning sker normalt med samma betalsätt som du betalade.

Kontakta oss gärna med frågor och funderingar

E-post: order@orchidehuset.se
Telefon: 070-297 20 47
Brev: Jakobsbergsgatan 31, 724 61 Västerås

Vårt officiella namn är Orchidéhuset Peter Göttfert AB, vårt organisationsnummer är 556499-9455 och vårt momsregistreringsnummer är SE556499945501.

Hälsningar
Peter Göttfert och Björn Johansson