Alla växter precis som vi människor behöver rätt näringsbalans för att må bra. När det gäller orkidéer så växer de flesta som epifyter, dvs trädväxande. Jämfört med andra vanliga blommor så har de ett annat näringsbehov. Därför går det ej att tillsätta vanligt näring för då bli balansen fel.

Vår näring är i pulverform vilket innebär att den är mycket dryg och prisvärd. Att man sedan köper ett koncentrat är ett utmärkt miljöval.

Orchidéhusets orkidénäring kan också användas till följande växter med utmärkta resultat: Azaleor, Saint Paulia, Kamelia, Hoya-Porslinsblommor, Ananasväxter samt alla epifytiskt växande växter och blommor.

Vår näring är i en blandning av N-P-K-20-20-20. Det är mycket viktigt att en näring till dessa växter ej har för mycket kväve (N), för det skulle innebära att de enbart växer och blommar mycket sparsamt. Ni kan själva läsa på alla näringar vilken mängd av N-P-K det är. Där kan man se om näringen är bra eller ej.

Vår näring består också av följande microämnen: Bor (B) 0,02%, koppar (Cu) 0,05%, järn (Fe) 0,10%, Mangan (Mn) 0,05%, molybden (Mo) 0,0005%, zink (Zn) 0,05%.

Dosering: 1 ml eller ett kryddmått till 1 liter vatten varannan vattning året runt.

Vandor eller dylika orkidéer vattnas med samma dosering men varje vecka året runt.